Mos Craciun si Iisus Hristos

index         Stiu ca titlu este direct propotional cu sarbatoarea Craciunului si de aceea l-am si ales. Bineinteles ca nu ai vei vedea pe amandoi de mana niciodata, si nu vor bate amandoi la usa ta in miezul iernii :D.  Ideea insa e alta,  pentru multi dintre noi sarbatoarea Craciunului isi pierde esenta, cand gandul duce doar la Mos Craciun si nicidecum la Iisus Hristos, la pruncul Sfant care s-a nascut in noaptea de Craciun.

Da, multi uita defapt ideea in sine a acestui eveniment, multi se gandesc la ceea ce vor face de Craciun, la ceea ce vor manca, cat vor bea, ca doar odata e Craciunul, si cate excese vor face.  Poate, pentru altii acest eveniment aduce tristete, cand aceasta sarbatoare a familiei, a unei reuniuni, ai gaseste singuri, fara nimeni aproape si asta e  destul de trist (de aceea exista prietenii adevarati).

Si mass – media este factorul cheie care influenteaza populatia, vedem reclame cu Mos Craciun, unele reusite iar altele care ai strica imaginea, aceea de batranel simpatic care alearga sa imparta cadouri la copii. Dar exista reclame sau imagini care duc cu gandul la nasterea lui Iisus din Nazaret sau ceva care sa reaminteasca adevarata esenta? nu prea exista din pacate.

Lumea uita ca defapt nu e vorba doar de Mos Craciun, ca defapt il avem ca autor principal pe acel Prunc care s-a nascut intr-o noapte Sfanta, acel prunc caruia ai cerem multe. Acel prunc care a venit in lume pentru noi.

Ideea in sine al acestui articol nu este sa-l blamez in niciun caz pe Mos Craciun, ci doar sa reamintesc ca sarbatoarea Craciunului apartine cu atat mai mult lui Iisus din Nazaret decat a Mosului. Imi doresc, ca lumea sa-si reaminteasca originalitatea acestei sarbatori.

In final, hai sa asteptam cu drag nasterea lui Iisus din Nazaret, sa comemoram acest eveniment esential pentru omenire, si sa nu uitam esenta sarbatorii Craciunului 😀 .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s